NUCH Rådeskogen's First Limelight

 

   

Fakta:

 

Kalles: Snuppa

Født: 10.10.2008

HD: Fri (A/A)

AD: Fri (A/A)

Øyne: PRA Carrier (B), CEA Normal/Clear (A), øyelyst fri 04.02.11

Eier: Marit Fossgaard, kennel Copperdream

Forvert: Ole Sørgård, Tromsø

Oppdretter: Lillian Hedlund, Kennel Rådeskogen

 

Meritter:

 

  • 1 x BIR
  • 1 x BIM
  • 3 x CERT
 

Historien om Snuppa


Historien om Snuppa starter så langt tilbake som i 2004 da min første toller, Patrick, fikk sitt første kull på kennel River Nova i Valen. En av disse valpene havnet hos Lillian som hadde tatt kontakt med meg i forveien fordi hun gjerne ville ha en valp etter Patrick. Den valpen var NUCH NV-07 River Nova Arctic Itana, og hun ble stamtispe hos Rådeskogen kennel. Jeg har kjent Lillian siden i 2004, og har også tilbrakt flere ferier og hatt mange sprell sammen med Lillian og hundene hennes. I tillegg har jeg hatt en finger med i spillet når hun har lett etter hannhunder til tispene sine. Da Itana i 2008 skulle ha sitt andre kull, falt valget på Blueboy Sailor Zharek, og fra dette kullet "bestilte" jeg at Kash (NUCH SU(U)CH NV-11 Rådeskogen's First Gentle Man) skulle til min gode venninne Heidi her i Tromø, og slik ble det. Da Lillian lurte på hvilken av tispene hun skulle beholde var det ikke tvil i min sjel, og hun fikk klar beskjed om at lille frøken Brun var min favoritt, og nettopp hun fikk bli igjen på Rådeskogen og ble Lillians godjente.

Av og til skjer det ting i livet som man ikke kan forutse, og i januar 2013 tok Lillian kontakt med meg fordi hun pga. endringer i livssituasjonen ble nødt til å redusere på hundeantallet, og hun lurte på om jeg visste om noen her i Tromsø som kunne gi Snuppa et godt hjem. Min første tanke var at jeg ville ha Snuppa selv, men med to barn på under 2 år i huset, tre voksne hunder og et planlagt valpekull til våren så innså selv jeg at det ville bli heftig. Men etter mye konferering og leting blant hundekontakter hist og her, viste det seg at Heidi som eier Snuppa sin tidligere nevnte kullbror, Kash, hadde en kompis som har passet hennes gutter flere ganger og gjerne kunne tenke seg en egen toller. Og, vips - så landet Snuppa i Tromsø den 17. februar 2013, og hun og Ole har virkelig funnet tonen sammen.

Siden jeg har vært så involvert i Snuppa og hennes linjer, ville jeg ikke slippe henne helt fra meg, så hun stå registrert i mitt navn men bor hos Ole. Vi har en avtale på at jeg kan ha 1 kull på Snuppa i framtiden hvis omstendighetene gjør det mulig. Om det blir noe av får tiden vise, for med småbarn og studier og egne hunder så skal det jo litt til å få kabalen til å gå opp, og i første omgang er det Tess som kommer til å bli prioritert i avlsøyemed. Men det viktigste er uansett at Snuppa har fått et godt hjem, Ole har fått en utrolig flott og snill hund i hus, og Heidi har fått enda en utstillingsstjerne hun kan ta med seg når hun farter rundt på utstillinger hit og dit. Hun har jo allerede 3 CERT fra før hun ble 2 år, så vi håper at hun kan ta ett CERT før 2013 er omme og smykke seg med NUCH-tittelen slik flere av søsknene allerede kan. :)

 

Stamtavle
Blueboy Sailor Zharek

MULTI CH
Littleriver's Bluenose Sailor


Littleriver's Dexter

CAN CH Littleriver Blaze of Glory

Littleriver's Molly 2nd

CAN CH
Jess of Littleriver

CAN CH Littleriver's Cassey

Toots of Littleriver


Bless Senorita Zenita


Lauvstuas Pele' Taikapoika

Nordwart Peleus

NUCH Anya Acadia Ayr

Red-Tollers Artic Lisa

Whistling Cliff Under The Red Sky

NUCH Shaggy Toller's Bailey Bee-Q

NUCH NV-07
River Nova Arctic Itana

NUCH SU(U)CH
Sunlit Patrick Put On Peanuts

Flyingtollers Putte

Svenshills Jackpot

Flyingtollers Noblessa Lou

NUCH NV-97
Sunlit Pamela Peanut

NUCH Westerlea's Canadian Rockies

NUCH Sunlit Florence Caya


Red-Toller's Indian Itana

NUCH Red-Tollers Duckman

NUCH Red-Tollers Van See

NUCH Shaggy Toller's Bailey Bee-Q


Red-Toller's Rio Coba

Whistling Cliff Under The Red Sky

NUCH Red-Tollers Kobacavana