Kull 1 - født 25.04.08

 

Far:

Mor:

     

NUCH SU(U)CH NV-10
Shaggy Toller's Dancing O'Connor

NUCH NACH BH
Sunlit Xtra Peanut For Copperdream

   
   

Copperdream Twist And Shout (H)

NVCH Copperdream Blame It On The Boogie (H)

Copperdream Takes Two To Tango (H)

Copperdream Saskatoon Sun Dance (T)


Noen liker faren, noen liker sønnen og noen liker begge...og i mitt, eller rettere sagt Tiras tilfelle, er det det sistnevnte som gjelder! ;-) Som flere av dere vet, prøvde jeg å parre Tira med Misters pappa, Oskar, i 2007, men til tross for at det ble observert 3 levende fostre på ultralyd, gikk Tira dessverre tom, til både min og potensielle valpekjøperes store fortvilelse...

Mister er en ung og lovende tollergutt som eies av Cicilie Knutsen på kennel Kimcis og Anne-Lise og Eivind Holte på kennel Lauvstua. Til daglig bor han hos Cicilie og Bjørn i Bodø, med andre ord bare et steinkast (dvs. 30 mil ;-)) unna mitt hjemsted Ballangen. Jeg møtte Mister for første gang sommeren 2006, da var han 4 mnd gammel og allerede da en alldeles bedårende valp som tok alle utfordringer på strak pote og var helt GAL etter vilt! :-) Mister fortsatte å utvikle seg like fint, og da jeg så ham igjen i april 2007 hadde den lille klumpen blitt en vakker og staselig herremann som startet sin offisielle utstillingskarriere med å stikke av med NKK-CERT og BIR den helga. Men en ting som IKKE hadde forandret seg var det herlige gemyttet - han var akkurat like hengiven og trygg som han var som 4 måneders liten valpepjokk på hans første Tollarspecial i Mariestad.

Etter noen uker med fortvilelse og funderinger etter at Tira gikk tom, bestemte jeg meg for å gjøre et siste forsøk på å få valper i Tira-dyret, og for å stresse Tira så lite som overhodet mulig både før, under og etter parring, spurte jeg Anne-Lise om mulighetene for å få bruke Mister i stedet for å utsette Tira for en ny Danmarkstur og alt det stresset det ville innebære. Og heldigvis delte både Cici og Anne-Lise min oppfatning om at Mister kunne være et meget bra parti for Tira, da han deler svært mange av de gode egenskapene jeg falt for hos hans far, Oskar.

At jeg er meget svak for Mister, og også hans far, Oskar, er altså intet nytt, og da jeg i sommer under Tiras stevnemøter med Oskar hos kennel Shaggy Tollers fikk gleden av å bli kjent med Misters mor, Queenie, falt jeg nok en gang pladask. Queenie er en herlig tispe med et flott vesen, og hun er en energibunt uten sidestykke. Littleriver-linjene som Queenie representerer er linjer som tidligere har vist seg å passe Tiras blodslinjer veldig bra, så å få med disse linjene videre kjennes som en ekstra bonus.

Jeg forventet at Tira ville komme i løpetid igjen i februar/mars 2008, og ganske riktig - 7. februar kunne de første spede bloddråper observeres på gulvet og planleggingen kunne begynne. Da det kunne se ut til at Tira kom til å være høyløpsk akkurat den helgen jeg skulle holde agilitykurs, var jeg lenge i tvil om at det ville la seg gjøre å få dette til å klaffe, men sporty Cici er jo ikke akkurat kjent for å se seg forbalt på ting, så etter å ha tatt progesteronblodprøve i Narvik torsdag morgen(21.02.08), bar det avgårde sørover på en dagstur til Bodø for å levere Tira hos Cici og Bjørn før jeg måtte returnere nordover igjen for å dra på jobb i Tromsø dagen etter. Allerede torsdag kveld begynte det å se ut til at en parring var nær forestående, men de kloke hundene ventet til de fikk blodprøveresultatet på fredag før de lot det stå til! ;-) Prøven tatt torsdag hadde et progesteronnivå på 23, med andre ord helt optimal tid for parring fredag og lørdag, og det ble to vellykkede parringer - en fredag og en lørdag. Og alt dette tok Cici og Bjørn seg av mens jeg satt i Tromsø og bet negler! :-)


Mister apporterer

Mister

En stor takk til Cici og Anne-Lise for at de ville låne ut godgutten sin, og ikke minst en stoooor rosebukett til Cici for all hjelp, hundepass og parringsekspertise inkludert...uten henne ville dette aldri kunnet gå! :-)

Og 25. april 2008 ble altså underverkene født - dessverre mistet vi den førstefødte tispa som var død da hun kom ut, men tilbake er 4 DIGRE livskraftige krabater som veide mellom 370 og 460 gram da de ble født - 3 gutter og 1 jente. Vi ser fram til å følge dette første og svært etterlengtede Copperdream-kullet i framtiden...

 

Stamtavle for kullet:

 NUCH SU(U)CH NV-10
Shaggy Toller's Dancing O'Connor

NORD UCH
Andelokkeren's Røde Oskar

DKCH NUCH JWW-97 KBHW-98-01 EUW-99
Shaggy Toller's Great Gizmo


Tueholt Red Rapsody In Blue

DK PL UCH
Littleriver's Dancing Queen

CAN CH
Littleriver's Delhaven Dancer


Beinnbhreagh's Double Cross

NUCH NACH BH
Sunlit Xtra Peanut For Copperdream

NORD UCH SW-05 NORDW-08 DKW-09 NW-09 VWW-10
Lauvstuas Mascot Keehnu

DKCH DCH VDHCH LP1
HyFlyer's Invincible Max

NUCH NVCH SVCH
Lauvstuas Karmenzita

NUCH NW-97
Sunlit Pamela Peanut

NUCH
Westerlea's Canadian Rockies

NUCH
Sunlit Florence Caya